Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak się uczyć od 1 LO do matury ?

Featured Replies

Napisano

No jak to jakie? Nie wychodzisz z roboty. Znaczy wychodzisz z jednej roboty do drugiej, hehehe. :) Oprócz tego ciągle jeździsz na jakieś szkolenia, kursy, konferencje.  W międzyczasie, jak masz pecha, to masz sprawy w sądzie, hehehe. :D

No, ale wiadomo to wszystko rekompensuje świadomość jak pomagasz ludziom, jak ważną i odpowiedzialną pracę wykonujesz, hehhehehe :D

• Odpowiedzi 70
  • Wyświetleń 69.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Trochę nie ogarniam tego wątku.   Dostałem się na medycynę dzięki kursom maturalnym na które chodziłem przez dwa lata. Wyniki maturalne bez problemu wystarczyły na WUM. Na studiach się nie przemęcz

• A ja z kolei serdecznie polecam. To jest wspaniała sprawa. Jeżeli to jest to co chcecie robić w życiu to będziecie się świetnie realizował. A jeśli ktoś szedł na medycynę tylko dla kasy, prestiżu albo

• A jest źle? Ja jestem raczej pracowitą osobą, a nauka wcale nie jest dla mnie czymś bardzo nieprzyjemnym. Nie po to poszedłem na studia, żeby się cały czas opie*dalać i marnować pieniądze rodziców, al

Napisano

życie jest b.różne i wcale nie jest różowo. Czym szybciej się porzuci optymistyczne wizję świetlanej doktorskiej przyszłości, tym dla danej osoby lepiej.

Ciężko jest, ale z uczeniem codziennie to tylko na pojedynczych blokach się zdarzało, bo wymagali tego. Zresztą dostają się osoby o tak różnych zdolnościach i szczęściu, że nie ma co w ogóle porównywać.

Napisano
  • Autor

Kurczę, berbelek, czy ty chcesz mnie zniechęcić do tego ?? :P naprawdę jest AŻ tak ciężko ? Brak czasu na cokolwiek ?

Napisano

O życiu po medycynie nie mam za wiele pojęcia. Z tego, co mi mama (pracuje w szpitalu) opowiadała i co sam zauważyłem na praktykach to jest to ciężka praca. Lekarze są bardzo zabiegani, często nie mają nawet czasu w spokoju zjeść obiadu bo muszą iść na izbę/sor/konsultację albo do poradni. Pracują bardzo dużo. Codzienna praca etatowa plus do tego dyżury. Pacjenci i ich rodziny nie zawsze są przyjemni, zdarzają się nawet pozwy do sądów, ale na szczęście jest to w mniejszości. Generalnie pacjenci są wdzięczni za pomoc :) Często też jeżdżą lekarze na szkolenia, konferencje, ale też na wakacje 2 razy w roku. Większość ma normalne życie rodzinne  :)

Kończąc gimnazjum chciałem iść na architekturę i urbanistykę, dlatego w liceum byłem w matfizie, brałem lekcje rysunku. Odwidziało mi się w zasadzie w trzeciej klasie (no może w wakacje po drugiej) i postanowiłem isć na medycynę. No i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony, nie zamienił bym tych studiów na żadne inne.

Napisano

Widzisz dziewczyno jednym słowem SZAMBO! Nieraz i dosłownie, więc przemyśl to 100x ;) Ja Ci szczerze ten kierunek odradzam :(

Napisano
  • Autor

Mikser, przepraszam, że pytam, ale chciałabym wiedzieć jak było u Ciebie z nauką ? :) I mógłbyś odpowiedzieć na pytanie, które zadałem wcześniej? :) czy znasz kobietę chirurga przed 40-tką z uznaniem i rodziną ? Czy jest szansa na założenie rodziny w młodym wieku będąc chirurgiem ?

Napisano

A co mikser jest jakąś wyrocznią? Skoro on jest wyrocznią, to ja się pokuszę o jasnowidzenie i powiem, że NIE ZNA :D

Napisano
  • Autor

No sorry, ale miałam nadzieję, że jednak może słyszał o takim przypadku. Widzę, że on bardziej się interesuje medycyną i może więcej kojarzy. :P

Napisano

Ja słyszałem o przypadkach lekarzy, który zrobili karierę jazzmana, rockmana, tekściarza, dziennikarza radiowo-telewizyjnego, polityka, bankowca, urzędnika państwowego...

Ale o ustawionych lekarzach praktykujących medycynę przed 40 i do tego chirurżki to nie słyszałem.