Napisano 6 Wrzesień 201312 l comment_27754 co sądzicie o tej spacjalizacji? jest zapotrzebowanie na specjalistów chorób zakaźnych? praca po tej specjalizacji to tylko i wyłącznie - szpital? Zgłoszenie
Napisano 7 Wrzesień 201312 l comment_27757 b. ciekawa i b. nterdeyscyplinarna (bez interny ani rusz, do tego dochodzi spora doza neurologii, dermatologii, diagnostyki lab. itp.). Zapotrzebowanie spore, chetnych niewielu. Praca- głównie szpital, poradnie specjalistyczne (leczenie WZW, HIV/AIDS, emdycyna podróży, szczepienia, sanepidy itp. itd.). Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27878 Zgadzam się z Kaamilem. Zauważyłam, że na tę speckę patrzy się jakoś bardzo po macoszemu i z niechęcią, a moim zdaniem jedna z ciekawszych, zwłaszcza jakby ktoś chciał się zakręcić w okolicy ośrodków medycyny tropikalnej. Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27883 A dlaczego po macoszemu? Marna kasa. Dziękuję, dobranoc. Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27885 heh jak widzę, że nowy post dodał berbelek to z góry wiem, że będzie o pieniądzach i dlaczego ich tak mało Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27886 Pieniążki wiele tłumaczą. Znasz jakiś inny powód dlaczego choroby zakaźne są nieatrakcyjne? Bo ja się zgadzam z Kaamilem, że ciekawa specjalizacja, co z tego, skoro nie ma forsy. Jakby była dochodowa to byłoby jedno miejsce rezydenckie na województwo na 2 lata, a każdy mówiłby, że od dziecka chciał być zakaźnikiem, można się rozwijać całe życie, a w świecie bakterii i wirusów czuję się lepiej, niż w domu. Zgłoszenie
Napisano 19 Wrzesień 201312 l comment_27888 a są nieatrakcyjne? To stosunkowo wąska specjalizacja w stylu transfuzjologii klinicznej. Mało oddziałów, mało poradni, małe zapotrzebowanie. Traktowana przez wszystkich trochę po macoszemu. Zgłoszenie
Napisano 20 Wrzesień 201312 l comment_27890 Po transfuzjo dawało się kiedyś jeszcze jako tako zarobić, ale ostatnio, z tego co wiem, prosperity się skończyła ^^ Zgłoszenie
Napisano 20 Wrzesień 201312 l comment_27891 a właściwie co robi lekarz z tą specjalizacją? ma jakikolwiek kontakt z pacjentami? Zgłoszenie
Napisano 20 Wrzesień 201312 l comment_27892 ma jakikolwiek kontakt z pacjentami? To zależy. Pracując w RCKiK można kwalifikować dawców do oddawania krwi lub jej składników. W szpitalu zdarzają się konsultacje - np. u pacjentów problematycznych ew. u świadków Jehowy. Ja przede wszystkim dyżurowałem, bo na to był największy popyt. Zgłoszenie