Napisano 3 Listopad 201312 l comment_28252 mazowieckie udupione - rezydentur o połowę mniej niż chętnych chciałbym z tego miejsca poprosić kolegów i koleżanki z innych miast o nie przyjeżdżanie do Warszawy. Naprawdę - to nie jest eldorado i wielka medycyna. Taki sam syf jak wszedzie tylko po prostu większych rozmiarów. To nie ziemia obiecana. Drogo i śmierdzi. Do tego duża uczelnia medyczna, która co roku wypuszcza 450 osób. Pozdrawiam Zgłoszenie
Napisano 3 Listopad 201312 l comment_28259 Tu nie ma, że ktoś chce se jakąś specjalizacje robić i niech dobry minister otwiera. Na plastyczną pootwierali to z kolei patrzyłem np. na onkologię to jakaś straszna bieda 1, 2 miejsca w tych województwach, które mnie interesowały. Kogo bardziej potrzeba plastycznych czy onkologów? Zgłoszenie
Napisano 4 Listopad 201312 l comment_28263 czy wiadomo kiedy beda wyniki w szczecinie? lub jesli juz sa to gdzie? Zgłoszenie
Napisano 5 Listopad 201312 l comment_28269 czy wiadomo kiedy beda wyniki w szczecinie? lub jesli juz sa to gdzie? Już są: http://www.szczecin.uw.gov.pl/?type=article&action=view&id=3545 Zgłoszenie
Napisano 5 Listopad 201312 l comment_28270 Lubuskie też łaskawie ogłosiło.... http://www.lubuskie.uw.gov.pl/wydzial_zdrowia/Aktualnosci/Wyniki_postepowania_kwalifikacyjnego_przeprowadzonego_w_terminie_01-31_pazdziernika_2013r._dla_lekarzy_i_lekarzy_dentystow/idn:10357.html Najmniej chętnych - nadłuższy okres oczekiwania. Handlujcie z tym A co wyższości onkologii nad plastyczną - plastyczna to nie tylko nadmuchiwanie cyców, ale również chirurgia rekonstrukcyjna. Jedni i drudzy są potrzebni. Zgłoszenie
Napisano 5 Listopad 201312 l comment_28271 czy wiadomo kiedy beda wyniki w szczecinie? lub jesli juz sa to gdzie? Już są: http://www.szczecin.uw.gov.pl/?type=article&action=view&id=3545 szkoda ze bez wynikow %, dziwne. Zgłoszenie
Napisano 11 Listopad 201312 l comment_28299 W dolnosląskim 69 rezydentur z interny??? Ja pierdziele. W łódzkim trzeba było mieć ponad 80%, a tam wystarczyło zdać LEK... Zgłoszenie
Napisano 11 Listopad 201312 l comment_28300 Rezydencka ruletka... Szkoda, ze wiecej zależy od fantazji urzędników niż od nas. Nawet bardzo wysoki wynik LEKu nie jest gwarancja - bo jak rzuca jedna rezydenture i znajdzie sie jedna lepsza osoba to wszystkie starania na nic. Z drugiej strony można miec szczęście i trafić na rok, kiedy rzuca kilkanaście rezydentur ze stosunkowo mało popularnej działki. Wtedy dostają sie wszyscy. W tym roku na mazowszu było bodajże 40 rezydentur z interny a próg wyniósł 78%. Tymczasem ilośc rezydentur maleje a przybywa absolwentów (kończą roczniki w których zwiększano limity przyjęć na studia). Trzeba chyba mimo wszystko rozglądać sie za etatami a ewentualna rezydenture traktować jak szczęśliwy dar z nieba Moje ostatnie spostrzeżenie - dostałbym się na anestezjologię w każdym województwie za wyjątkiem mazowieckiego. Jaka szkoda, że akurat w nim mieszkam... Zgłoszenie
Napisano 30 Grudzień 201312 l comment_28648 A gdzie wyniki reszty specjalizacji w mazowieckim?? Np pediatria?? Zgłoszenie