Napisano 24 Listopad 201312 l comment_28451 nie można zmienić z reguły - jest to w ustawie, chyba że ma się BARDZO WAŻNY i udokumentowany powód np. ciężki wyprysk atopowy po kontakcie z rękawiczkami u osoby co idzie na chirurgię, a o czym wcześniej nie widziała. Więc nie jest to takie hop siup. Zgłoszenie
Napisano 24 Listopad 201312 l comment_28456 czy ja wiem. Nie znalazłem nigdzie takiego zapisu. Możesz podać nazwę aktu prawnego oraz numer paragrafu? Zgłoszenie
Napisano 24 Listopad 201312 l comment_28458 nie można zmienić z reguły - jest to w ustawie, chyba że ma się BARDZO WAŻNY i udokumentowany powód np. ciężki wyprysk atopowy po kontakcie z rękawiczkami u osoby co idzie na chirurgię, a o czym wcześniej nie widziała. Więc nie jest to takie hop siup. Nie w ustawie tylko w rozporządzeniu, w dodatku owo rozporządzenie jest nieaktualne od stycznia 2013 - weszło nowe, które wprowadziło specjalizacje modułowe. W związku z tym WCZP zezwalają na zmianę specjalizacji - tak robiły przynajmniej do niedawna. Czy im się nagle odmieniło - nie wiem, trzeba zadzwonić i zapytać. Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201312 l Autor comment_28460 teraz na jesieni zmiana była jak najbardziej możliwa Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201312 l comment_28461 a jak to właściwie jest ze składaniem papierów na rezydentury - pewnie nie tak jak na studia, że można do kożdej uczelni złozyć (czyt.na każdą rezydenturę), więc jakie jest ograniczenie? Zakładając, że składam tylko w jednym województwie. Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201312 l comment_28462 możesz złożyć tylko na 1 specjalizację,dla przykładu tylko na radiologię w woj.śląskim,nie możesz już złożyć na żadna inną ani w tym ani w żadnym województwie Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201312 l comment_28463 Jedna specjalizacja, jedno województwo, dwa tryby (rezydencki i pozarezydencki). Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201312 l comment_28465 szukaj w rozporządzeniach MZ jak napisano wyżej skoro CIę to interesuje , mi w tej chwili się szukać nie chce, skoro piszą że już to rozporządzenie jest niby nieaktualne. A że tak było pamiętam, bo je kilka m-cy temu czytałem i było podrkeślane że zmiana jest możliwa tylko w szczególnych przypadkach, co zresztą ma sens, bo inaczej to zajmowanie komuś miejsca bo ma się takie widzi-misię, względnie na nic lepszego się nie dostało to pójdę na przeczekanie na coś innego. Zgłoszenie
Napisano 25 Listopad 201312 l comment_28466 Heh w którym rozporządzeniu MZ? Coś bajki opowiadasz. A dostanie sie gdzies na przeczekanie ma sens jeśli ktoś ma dziecko na utrzymaniu i perspektywę bycia bezrobotnym. Nie sądzisz? Zgłoszenie