Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Specjalizacje modułowe - Jak myślicie? Kiedy wejdą w życie?

Featured Replies

Napisano

nie można zmienić z reguły - jest to w ustawie, chyba że ma się BARDZO WAŻNY i udokumentowany powód np. ciężki wyprysk atopowy po kontakcie z rękawiczkami u osoby co idzie na chirurgię, a o czym wcześniej nie widziała. Więc nie jest to takie hop siup.

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 21k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nie w ustawie tylko w rozporządzeniu, w dodatku owo rozporządzenie jest nieaktualne od stycznia 2013 - weszło nowe, które wprowadziło specjalizacje modułowe.   W związku z tym WCZP zezwalają na zmia

• LoL to nie wiesz co czytasz? dorywcza praca zaraz po studiach to jednak co innego niż rezydencka umowa o prace na oddziale. Zarówno pod względem finansowym, bezpieczeństwa, możliwości nauki, praw pr

• Z choinki się urwałaś?

Napisano

czy ja wiem. Nie znalazłem nigdzie takiego zapisu. Możesz podać nazwę aktu prawnego oraz numer paragrafu?

Napisano

nie można zmienić z reguły - jest to w ustawie, chyba że ma się BARDZO WAŻNY i udokumentowany powód np. ciężki wyprysk atopowy po kontakcie z rękawiczkami u osoby co idzie na chirurgię, a o czym wcześniej nie widziała. Więc nie jest to takie hop siup.

Nie w ustawie tylko w rozporządzeniu, w dodatku owo rozporządzenie jest nieaktualne od stycznia 2013 - weszło nowe, które wprowadziło specjalizacje modułowe.

W związku z tym WCZP zezwalają na zmianę specjalizacji - tak robiły przynajmniej do niedawna. Czy im się nagle odmieniło - nie wiem, trzeba zadzwonić i zapytać.

Napisano
  • Autor

teraz na jesieni zmiana była jak najbardziej możliwa

Napisano

a jak to właściwie jest ze składaniem papierów na rezydentury - pewnie nie tak jak na studia, że można do kożdej uczelni złozyć (czyt.na każdą rezydenturę), więc jakie jest ograniczenie? Zakładając, że składam tylko w jednym województwie.

Napisano

możesz złożyć tylko na 1 specjalizację,dla przykładu tylko na radiologię w woj.śląskim,nie możesz już złożyć na żadna inną ani w tym ani w żadnym województwie

Napisano

Jedna specjalizacja, jedno województwo, dwa tryby (rezydencki i pozarezydencki).

Napisano

szukaj w rozporządzeniach MZ jak napisano wyżej skoro CIę to interesuje , mi w tej chwili się szukać nie chce, skoro piszą że już to rozporządzenie jest niby nieaktualne. A że tak było pamiętam, bo je kilka m-cy temu czytałem i było podrkeślane że zmiana jest możliwa tylko w szczególnych przypadkach, co zresztą ma sens, bo inaczej to zajmowanie komuś miejsca bo ma się takie widzi-misię, względnie na nic lepszego się nie dostało to pójdę na przeczekanie na coś innego.

Napisano

Heh w którym rozporządzeniu MZ? Coś bajki opowiadasz. A dostanie sie gdzies na przeczekanie ma sens jeśli ktoś ma dziecko na utrzymaniu i perspektywę bycia bezrobotnym. Nie sądzisz?