Napisano 31 Sierpień 201213 l comment_23484 Jest sklep z artykułami medycznymi na skrzyżowaniu Sienkiewicza i Wyszyńskiego. Nie wiem czy akurat mają jakiś duży wybór stetoskopów ale sprawdzić można. /Ja dostałem stetoskop od jakiejś firmy farmaceutycznej. MedTech. Jest ładny i wydaje mi się że ładnie słychać. Zobaczymy czy za jakiś czas też tak będę uważał Jak Ci się to udało? Zgłoszenie
Napisano 31 Sierpień 201213 l comment_23485 Osobiście na praktykach śmigam z Riesterem tristar duplex z czema głowicami Ostatnio w oko wpadły mi stetoskopy z podwójnym przewodem słuchawkowym. Są one może cięższe od tych z pojedynczym ale tony,szmery i puki są imo mocniejsze i wyraźniejsze. rozumiem że na 1 roku miałeś okazję wiele szmerów wysłuchać ;> Zgłoszenie
Napisano 31 Sierpień 201213 l comment_23486 Sanatana, od groma było tych przedstawicieli farmaceutycznych u mnie na praktykach w POZ;) Zgłoszenie
Napisano 31 Sierpień 201213 l comment_23487 Osobiście na praktykach śmigam z Riesterem tristar duplex z czema głowicami Ostatnio w oko wpadły mi stetoskopy z podwójnym przewodem słuchawkowym. Są one może cięższe od tych z pojedynczym ale tony,szmery i puki są imo mocniejsze i wyraźniejsze. rozumiem że na 1 roku miałeś okazję wiele szmerów wysłuchać ;> Jak się jest na praktyce na oddziale chorób naczyń to owszem. Dziennie tak ze 3-4 szmery się trafiają. Jakby się zastanowić więcej jest tych osłuchiwań ze szmerami niż tymi z czystymi tonami. :> Zgłoszenie
Napisano 31 Sierpień 201213 l comment_23488 Sanatana, od groma było tych przedstawicieli farmaceutycznych u mnie na praktykach w POZ;) kurcze, fajnie Ci. I co, po prostu podchodzili do Ciebie i wciskali Ci stetoskop? W zamian za co? Przecież oni zawsze chcą czegoś w zamian. Ciekawi mnie to bardzo, bo pierwsze słyszę (widzę)! Zgłoszenie
Napisano 1 Wrzesień 201213 l comment_23493 Osobiście na praktykach śmigam z Riesterem tristar duplex z czema głowicami Ostatnio w oko wpadły mi stetoskopy z podwójnym przewodem słuchawkowym. Są one może cięższe od tych z pojedynczym ale tony,szmery i puki są imo mocniejsze i wyraźniejsze. rozumiem że na 1 roku miałeś okazję wiele szmerów wysłuchać ;> Jak się jest na praktyce na oddziale chorób naczyń to owszem. Dziennie tak ze 3-4 szmery się trafiają. Jakby się zastanowić więcej jest tych osłuchiwań ze szmerami niż tymi z czystymi tonami. :> Chyba nie zrozumiałeś o czym Kaamil mówił Sanatana, od groma było tych przedstawicieli farmaceutycznych u mnie na praktykach w POZ;) kurcze, fajnie Ci. I co, po prostu podchodzili do Ciebie i wciskali Ci stetoskop? W zamian za co? Przecież oni zawsze chcą czegoś w zamian. Ciekawi mnie to bardzo, bo pierwsze słyszę (widzę)! "A pani doktor, mam tutaj taki a taki lek, ble, ble, ble; no i tutaj pani naklejki dam, notesik, karteczki, pierdułeczki; o, nawet długopis mam dla pana studenta. A może pani doktor stetoskop potrzebuje bo przypadkiem mam? A może panu studentowi dam? A dam." Dziadostwa może nie wciskają lekarzom, więc może być dobrym stetoskopem Zgłoszenie
Napisano 1 Wrzesień 201213 l comment_23495 Naprawdę fajnie Ci się trafiło, myślałam, że to głównie o karteczki i nalepeczki chodzi, a tu proszę, można zgarnąć coś fajnego nawet dla siebie szkoda, że u mnie nie było tak milusio. Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201213 l comment_23497 Słuchajcie, a co myślicie o tych stetoskopach? Może ktoś ma jeden z nich i może się wypowiedzieć, czy są czegoś warte [zwłaszcza te tańsze] http://allegro.pl/recznie-wykonany-stetoskop-mdf-instruments-747-m04-i2591978597.html http://allegro.pl/stetoskop-mdf-747xp-deluxe-dual-head-i2594378627.html http://allegro.pl/littmann-stetoskop-mdf-777-fartuch-dozywotnia-gw-i2595609425.html Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201213 l comment_23499 Zajrzyj na oficjalną stronę MDFu i poczytaj jakieś opinie. Niewiele ich jest, ale jedną pamiętam. Ktoś pisał apropos tego MDFa za około 60 zł, że lipa niesamowita. Wszystkie trzaski przy ruszaniu kablem słychać i ogólnie jest badziewiowaty. Podobno firma zarabia głównie dlatego, że podpisała kontrakt z dr. Housem. Zgłoszenie
Napisano 13 Listopad 201213 l comment_24438 Mylę, że Littmany są to dobre stetoskop, ale przereklamowane. Ja używam SPIRIT i nie widzę różnicy. Jest naprawdę eksluzywny i doskonale przenosi dzwięki, a cenowo dużo korzystniejszy. Warto zwrócić uwagę na takie rzeczy:1, czt 2 przewody - najlepsze są 2 zintegrowane w jednym przewodziemembrama - są np. jednogłowicowe-wieloczęstotliwociowe albo dwógłowicowe (lejek+membrama) - wg uznaniaoliwki - muszą być duże i miękkiewygląd ogólny - ważne jest, jak wygląda na szyi Zgłoszenie