Napisano 22 Październik 201213 l comment_24183 Co do protestu to jego forma jest przemyślana a żądania wcale nie wygórowane . Trzeba walczyć o to co się należy , może to brzmi egoistycznie i pojawia się pytanie "ale skąd wziąć pieniądze " ale uważam że trzeba zadbać o siebie samego a stworzeni jesteśmy do świadczenia usług w jakich jesteśmy ekspertami a nie do administracji Ale jest też drugie dno , jeśli lekarz zarabia przyzwoicie to jest dzięki temu bardziej wypoczęty a wiec lepszy (po części na pewno) ale z drugiej strony mniej skłonny do pracowania na więcej niż 1 etat (bo nie musi a daje rade ) albo pracuje trochę poza etatem ale niewiele a wiec z 1 strony to lepszy lekarz a z 2 to lekarz do którego jest słabszy dostęp a wiec pacjent napotyka kolejny po niedocenionym lekarzu problem braku lekarzy Zgłoszenie
Napisano 27 Listopad 201312 l comment_28480 o, znalazłam dobry temat do wklejenia tego linka, który przypadkiem dzisiaj wpadł mi w oko: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1051942,ile-zarabia-twoj-lekarz-wynagrodzenia-w-dolnoslaskiej-sluzbie-zdrowia,id,t.html Zgłoszenie
Napisano 27 Listopad 201312 l comment_28481 Liczenie średnich nie biorąc pod uwagę czasu pracy - bezsens Niech lepiej pokażą stawkę w przeliczeniu na godzinę pracy Zgłoszenie
Napisano 27 Listopad 201312 l comment_28482 Bardzo przeciętne zarobki. Słabe wręcz. A najlepsze, że piszą, że jak lekarz weźmie 300 godzin dodatkowo to może zarobić nawet 18 tys. zł. Hahaha. Zgłoszenie
Napisano 27 Listopad 201312 l comment_28485 mnie bardzo zaciekawiło "lekarz bez specjalizacji - ponad 5 tysięcy zł"... Zgłoszenie
Napisano 27 Listopad 201312 l comment_28486 mnie bardzo zaciekawiło "lekarz bez specjalizacji - ponad 5 tysięcy zł"... W sumie, gdyby podliczyć rezydentów (którzy formalnie specki nie mają) to 3200 lub 3600 plus dyżury to spoko wyjdzie 5 tys. Ale śmieszy mnie zawsze podawanie kwot brutto w tego typu sondażach, bo jak się odliczy podatek to kwota prezentuje się dość żałośnie. Jak już jakaś duża firma robi takie badania ile jaka grupa zawodowa zarabia to mogłaby się wysilić i podać kwoty netto. Zgłoszenie
Napisano 21 Styczeń 201411 l comment_28793 Każda branża zarabia za mało w porównaniu z zachodem. Nie ma co się porównywać z Niemcami, jeśli chcemy ich stawki, to bierzemy się za naukę niemieckiego i jedziemy. Jestem pewien, że nasi lekarze tam znajdą parcę. Według mnie lekarz, specjalista, który ma w swoich rękach czyjeś życie powinien zarabiać powyżej 10k Zgłoszenie
Napisano 4 Czerwiec 201411 l comment_29687 Moim zdaniem wysokość wynagrodzenia powinna równać się stażowi danego lekarza. Zgłoszenie
Napisano 7 Czerwiec 20205 l comment_43108 Moim zdaniem wysokość wynagrodzenia powinna być stosowna do stażu, wkładu, zaangażowania, miejsca zamieszkania i ogólnej oceny samego lekarza. Też zależy jaka jest kwestia polityczna w kraju. Wiecie może jakie są zmiany w podatkach 2020? Zgłoszenie