Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ulubione pytania 'zaginające' studentów autorstwa waszych asystentów

Featured Replies

Napisano

Pewien doktor opowiedział mi o swoim egzaminie z ch.zakaźnych.

"Proszę bardzo- MIESIĄCZKA u MĘŻCZYZN"

Co to może być? Kombinujcie- rozwiązanie jest ciekawe ;)

W sensie u mężczyzn w związkach w pewnym czasie miesiąca występuje zwiększone prawdopodobieństwo lima pod okiem? :D

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 19.8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pytanie na egzaminie testowym AP: Który król Polski zmarł z powodu wielotorbielowatości nerek??

• Embriologia CMUJ i dr S.: Co wywołuje cyklopię u płazów? Odp: Roztwór, w którym znajdują się jony litu.

• Chyba myślę po kobiecemu. Miesiączka = krwawienie z wewnątrz. Z penisa więc? Pytanie czy to krwiomocz czy tak sobie cieknie. Nasuwa mi się schistosomatoza, ale już mi się kończą pomysły.

Napisano

Pewien doktor opowiedział mi o swoim egzaminie z ch.zakaźnych.

"Proszę bardzo- MIESIĄCZKA u MĘŻCZYZN"

Co to może być? Kombinujcie- rozwiązanie jest ciekawe ;)

W sensie u mężczyzn w związkach w pewnym czasie miesiąca występuje zwiększone prawdopodobieństwo lima pod okiem? :D

Thank you Captain Obvious ;)

Ale nie o to chodzi- zagadka jest całkiem niezła. Profesor z chorób zakaźnych zadaje zagadkę: przychodzi facet do lekarza i stwierdza w drzwiach "mam miesiączkę"

To co to za choroba może byc?

Napisano

Nie mam pojęcia (ale jestem na niskim etapie medycznego rozwoju). Coś z hemoroidami? Czy mam się sugerować tym, że profesor był z chorób zakaźnych?

Napisano

Pytanie na egzaminie testowym AP: Który król Polski zmarł z powodu wielotorbielowatości nerek??

Napisano

Stefan Batory ;) faktycznie, słyszałam o tym pytaniu, przed egzaminem z AP-ów, haha.

Napisano

Nie mam pojęcia (ale jestem na niskim etapie medycznego rozwoju). Coś z hemoroidami? Czy mam się sugerować tym, że profesor był z chorób zakaźnych?

Jak najbardziej- jeśli pytanie jest od profesora z zakazów (i do tego egzaminacyjne)

Facet mówi o "miesiączce" czyli skąd krew mu leci i co moze to powodowac?

Napisano

Na moim roku furorę zrobiło pytanie o objawy osłuchowe w hydropneumopericardium. Przeszukaliśmy kupę podręczników, żeby znaleźć na to odpowiedź.

Napisano

Jak najbardziej- jeśli pytanie jest od profesora z zakazów (i do tego egzaminacyjne)

Facet mówi o "miesiączce" czyli skąd krew mu leci i co moze to powodowac?

Jeżeli mówi o miesiączce to gdzieś tam z dołu - pewnie z odbytu. Być może ma również na myśli pewną regularność pojawiania się krwi? Żylaki odbytu to oczywisty pomysł, ale raczej nie są zakaźne :D Być może jakiś pasożyt bytujący w jelicie grubym - wtedy uszkodzenie śluzówki powodowałoby krwotoki? Włosogłówka? Coś w tym rodzaju?