Napisano 11 Październik 201114 l comment_4014 Pewien doktor opowiedział mi o swoim egzaminie z ch.zakaźnych. "Proszę bardzo- MIESIĄCZKA u MĘŻCZYZN" Co to może być? Kombinujcie- rozwiązanie jest ciekawe W sensie u mężczyzn w związkach w pewnym czasie miesiąca występuje zwiększone prawdopodobieństwo lima pod okiem? Zgłoszenie
Napisano 11 Październik 201114 l comment_4021 Pewien doktor opowiedział mi o swoim egzaminie z ch.zakaźnych. "Proszę bardzo- MIESIĄCZKA u MĘŻCZYZN" Co to może być? Kombinujcie- rozwiązanie jest ciekawe W sensie u mężczyzn w związkach w pewnym czasie miesiąca występuje zwiększone prawdopodobieństwo lima pod okiem? Thank you Captain Obvious Ale nie o to chodzi- zagadka jest całkiem niezła. Profesor z chorób zakaźnych zadaje zagadkę: przychodzi facet do lekarza i stwierdza w drzwiach "mam miesiączkę" To co to za choroba może byc? Zgłoszenie
Napisano 11 Październik 201114 l comment_4022 Nie mam pojęcia (ale jestem na niskim etapie medycznego rozwoju). Coś z hemoroidami? Czy mam się sugerować tym, że profesor był z chorób zakaźnych? Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201114 l comment_4030 Pytanie na egzaminie testowym AP: Który król Polski zmarł z powodu wielotorbielowatości nerek?? Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201114 l comment_4056 Stefan Batory faktycznie, słyszałam o tym pytaniu, przed egzaminem z AP-ów, haha. Zgłoszenie
Napisano 14 Październik 201114 l comment_4130 Nie mam pojęcia (ale jestem na niskim etapie medycznego rozwoju). Coś z hemoroidami? Czy mam się sugerować tym, że profesor był z chorób zakaźnych? Jak najbardziej- jeśli pytanie jest od profesora z zakazów (i do tego egzaminacyjne) Facet mówi o "miesiączce" czyli skąd krew mu leci i co moze to powodowac? Zgłoszenie
Napisano 15 Październik 201114 l comment_4138 Na moim roku furorę zrobiło pytanie o objawy osłuchowe w hydropneumopericardium. Przeszukaliśmy kupę podręczników, żeby znaleźć na to odpowiedź. Zgłoszenie
Napisano 15 Październik 201114 l comment_4142 Nie mam pojęcia (ale jestem na niskim etapie medycznego rozwoju). Coś z hemoroidami? Czy mam się sugerować tym, że profesor był z chorób zakaźnych? Jak najbardziej- jeśli pytanie jest od profesora z zakazów (i do tego egzaminacyjne) Facet mówi o "miesiączce" czyli skąd krew mu leci i co moze to powodowac? Jeżeli mówi o miesiączce to gdzieś tam z dołu - pewnie z odbytu. Być może ma również na myśli pewną regularność pojawiania się krwi? Żylaki odbytu to oczywisty pomysł, ale raczej nie są zakaźne Być może jakiś pasożyt bytujący w jelicie grubym - wtedy uszkodzenie śluzówki powodowałoby krwotoki? Włosogłówka? Coś w tym rodzaju? Zgłoszenie