Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podręcznik do patofizjologii

Featured Replies

Napisano

W Poznaniu obowiązuje podręcznik Bręborowicza - nie jest najgorszy, ale nie mam porównania, szczerze mówiąc ;)

Napisano

We Wrocławiu obowiązuje Zahorska. I o ile pamiętam, że klęłam strasznie próbując się czegoś dowiedzieć z niej na zajęcia, to do egzaminu uczyło się z niej nieźle ;)

Napisano

mnie się dobrze uczyło z zahorskiej, chociaż u nas (katowice) do tego przedmiotu obowiązywał o zgrozo szczeklik!!

Mimo to, uważam, że zahorska ma dobrze opisane związki przyczynowo-skutkowe :)

• 4 months later...
Napisano

W Krakowie "obowiązuje" podręcznik prof. Thora, jednak (jak większość polskich podręczników) wypełniony jest masą niepotrzebnych szczegółów, które zamiast pomagać w zrozumieniu tematu, dodatkowo komplikują sprawę.

Bardzo ciekawym podręcznikiem jest "Patofizjologia" Damianowa - jest wersja polska. Tu z kolei (jak w większości anglojęzycznych podręczników) podane są informacje wystarczające do dobrego poznania mechanizmów danego zagadnienia i zrozumienia związków przyczynowo-skutkowych w danej jednostce klinicznej.

Napisano

Od października idę na 3 rok , a wiec muszę zakupić podręcznik do tegoż przedmiotu zmierzając do meritum : w Lublinie obowiązuje Guzek badź Guzek w połaczeniu z Zahorską

Maśliński w wiekszości grup to przerost ambicji - aczkolwiek nie wiem jak poziom egzaminu końcowego , opieram się na kolokwiach i zdaniach asytentów

• 2 weeks later...
Napisano

Zahorska i Maśliński, Zahorska - bardziej ogólnie chwilami nazbyt; Maśliński - szczegółowo, ewentualnie Guzek - dość ogólnie ale jest to co trzeba (na chomiku znajdziesz guzek - patofizjologia to sobie zobaczysz czy pasuje), łatwo, w sam raz dla pieleganiarek :P (bez urazy) ale jak nie chcesz przebijac sie przez tudniej napisanego maslinskiego to jest dobre rozwiazanie :)

• 5 months later...
Napisano

W Gdańsku obowiązuje Damjanow, z którego w miarę fajnie się korzysta, ma dużo schemacików i tabelek, co mnie jako wzrokowcowi bardzo odpowiada. Jednak jak na nasze uczelniane standardy jest za ubogi w treść - do niektórych tematów mamy doczytywać z Robbinsa... no i z wykładów :)