Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co po Bio-Chem? Czyli najlepszy kierunek po tym profilu oraz perspektywy młodych lekarzy w PL

Featured Replies

Napisano

No to poczekaj, jak przejdziesz na starsze lata. Faktycznie, źle się nie zaczyna, ale z roku na rok atmosfera coraz gorsza i z perspektywy widzisz ile wcześniej było fałszu. Już teraz Cie robią, ale jeszcze o tym nie wiesz. Z jakim fałszem, świństwami i chorą rywalizacją będziesz miał do czynienia to się w głowie nie mieści, bo ani fikcja literacka, ani filmowa nie nadąża. I chyba w tym sensie medycyna nie jest dla wrażliwych, a nie ze względu nawet na kupę na twojej twarzy.

• Odpowiedzi 144
  • Wyświetleń 122.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jak się nie podoba, zawsze można zrezygnować. Więcej miejsca dla mnie.

• Ale to, że medycyna jest ciężką i niewdzięczną pracą chyba nie jest odkryciem sezonu? berbelek, nie rób z siebie zdziwionego życiem frustrata, ktory będąc na IV roku czuje się niespodziewanie oszukany

• Berbelek czytając tą twoją długą wypowiedź chciałem się zgodzić ale po tym jak przekroczyłem "połowę" straciłem tę chęć   Naprawdę sądzisz że bycie repciem jest lepsze niż przeciętnym lekarzem ?  

Napisano

Ale kto mnie robi w jakim sensie , dostaje na maila grupowego wszelkie materiały jakie kto znajdzie, mamy edu'chomika 

Sam nie wykorzystuję całości a to jakby ktoś miał więcej (chodź to dość rzadkie) to w czym mi to szkodzi

A z roku na rok atmosfera luźniejsza się robi 

Napisano

nie ma żadnej reguły na jakich ludzi trafisz. Możesz mieć szczęście i mieć fajną, raczej zgraną grupę, a możesz mieć pecha, co jest bardziej prawdopodobne, i trafisz na kiepskich ludzi i wyścig szczurów, ale wszystko jest zgodne z krzywą Gaussa. Ogólnie trzeba mieć twardą dupę i dbać o siebie, nie oglądając się na innych. Studia to zupełnie inny świat niż życie w klasie w LO. Niestety. A wg mnie to, że macie materiały na chomiku albo na mailu, to jeszcze nie oznacza, że jesteście zgraną grupą lub rokiem. Liczą się jeszcze relacje między ludźmi, takie poza zajęciami.

Napisano

A pomyśl, że potem z tymi ludźmi trzeba będzie pracować.. hahaha. To się strach bać.

Napisano

Ale ukrywanie materiałów i brak dzielenia się nimi jest jednym z zachowań "wyścigu szczurów"

O ogólnej atmosferze pisałem już ze jest pozytywna a słuchając opowieści znajomych z innych miast mogę śmiało powiedzieć że UmLub jest daleki od wyścigu szczurów

Spokojnie , lightowo 

Napisano

a u mnie w grupie zaczęło się na VI roku jak przyszło do rekrutacji na staż podyplomowy. Nagle nikt nie wie jaką będzie miał średnią, nie wie gdzie chce robić staż, jakieś materiały znikają z grupowego maila na dzień przed zaliczeniem itp.

dla mnie to głupie...

Napisano
a u mnie w grupie zaczęło się na VI roku jak przyszło do rekrutacji na staż podyplomowy. Nagle nikt nie wie jaką będzie miał średnią, nie wie gdzie chce robić staż, jakieś materiały znikają z grupowego maila na dzień przed zaliczeniem itp.

dla mnie to głupie...

od drugiego takie coś trwa - na 6stym nagle się ludzie pobudzili i na zabój walczą o średnią - śmieszne, gdy osoby mające ledwo co 3 dotychczas nagle mają aspiracje by ze wszystkie mieć 5. Trochę za późno i trochę to żałosne.

A wyścig szczurów w moim mniemaniu u nas był i jest, ktokolwiek by mówił co innego to chyba jest z innej planety - znikające materiały, ciągła dezinformacja, nakręcanie się wzajemnie (nawet jakimiś gównianymi przedmiotami), konkurowanie o oceny, zazdrość etc.

Efektem są i problemy psychiczne wielu osób, i somatyczne i to że każdy ma już siebie dosyć i odlicza dni do końca stresując się i nakręcając sesją letnią.

Napisano

Dlaczego żałosne? Na WUM egzaminy na 6 roku to 1/3 wszystkich egzaminów, do tego jest wiele przedmiotów z których łatwo dostać 5. Dlatego można skutecznie podnieść sobie średnią mając na uwadze porąbane zasady kwalifikacji na staż podyplomowy...

Napisano
A pomyśl, że potem z tymi ludźmi trzeba będzie pracować.

to mnie właśnie przeraża, ale cóż, taki już jest "dorosły świat".

Branie udziału w takim wyścigu, podrzucanie sobie świń itp.nie daje nic oprócz właśnie wymienionych wyżej problemów zdrowotnych. Nie warto zatem. No chyba że ktoś jest skończonym ch*jem, to mu wszystko jedno i jeszcze czerpie z tego radość. Zawsze się znajdą takie osoby, niestety.