Napisano 22 Kwiecień 201312 l comment_26807 W Warszawie jest ok 280 miejsc i co roku 450 chętnych. Miasto jest drogie, brudne a w wymarzonych klinikach do których pchaja sie ludzie z całej polski traktują młodych lekarzy jak śmieci. Zastanów sie więc czy warto tu przyjeżdżać. Nie jest to żadna ziemia obiecana. Staż faktycznie jest lepiej robić w małej miejscowości, gdzie brakuje lekarzy. Wtedy dostajesz np na internie własnych chorych do prowadzenia. W wielkomiejskiej klinice trudno sie dopchac nawet do papierów. Też tak sądziłem i wciąż nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie tak pchają sie do tej Warszawy na staż? Sądzą że to im doda 10pkt do LEPu czy wyrobią sobie plecy przez rok w jednym szpitalu? Przypomina mi to trochę lot ćmy do płomienia świecy... Może mi ktoś wyjaśnić ten fenomen, bo nie bardzo to kumam :/ Zgłoszenie
Napisano 27 Kwiecień 201312 l Autor comment_26855 Powracając do tematu BIO-CHEM mam do was pytanie, czy wy jako dzisiejsi już studenci od małego marzyliście o byciu lekarzem, czy to raczej czysty przypadek, że jesteście na kierunku "lekarskim?" Ile lat przed końcem LO byliście pewni swojego wyboru? Czy jednak do końca mieliście inne perspektywy? Zgłoszenie
Napisano 27 Kwiecień 201312 l comment_26860 A był już na tym forum podobny temat, polecam do poczytania : ) http://medfor.me/index.php?/topic/376-dlaczego-wybraliscie-medycyne/ Zgłoszenie
Napisano 7 Lipiec 201312 l comment_27372 http://praca.interia.pl/news-piec-uczelni-po-ukonczeniu-ktorych-zarabia-sie-najlepiej,nId,990949 Tutaj podaję młodym ludziom odpowiedź na to, co po biochem albo po jakimkolwiek innym profilu Zgłoszenie
Napisano 22 Sierpień 201312 l comment_27653 koleżanka po biol-chemie wybrała się na polonistykę teraz podyplomowo robi jeszcze psychologię, kto co lubi Zgłoszenie
Napisano 30 Listopad 201312 l Autor comment_28497 Czym uzupełniać wiedzę? Chodzi mi oczywiście o dodatkowe książki - jak na razie pracuje na biologii Villego + podręcznik szkolny - Jakie książki do uzupełnienia wiedzy radzilibyście? Coś dodatkowego z chemii? Zgłoszenie
Napisano 1 Grudzień 201312 l comment_28501 Czym uzupełniać wiedzę? Chodzi mi oczywiście o dodatkowe książki - jak na razie pracuje na biologii Villego + podręcznik szkolny - Jakie książki do uzupełnienia wiedzy radzilibyście? Coś dodatkowego z chemii? a po co Ci uzupelnianie wiedzy? Bo jeśli do matury, to naprawdę daruj sobie, jej nadmiar jest tak samo szkodliwy jak niedobór. Ucz się z podręczników obowiązujących do matury i tyle, więcej naprawdę nie jest potrzebne i nie wiem, ile razy można to powtarzać. Na tym forum pisaliśmy o tym wielokrotnie. Zgłoszenie
Napisano 1 Grudzień 201312 l Autor comment_28503 Ok Skoro studenci medycyny tak mówią to nie pozostaje mi nic innego jak się do tego dostosować. SaNataANa jeśli mogę spytać, co bylo twoją mocniejszą stroną w całym LO? [bio czy chem?] Zgłoszenie
Napisano 1 Grudzień 201312 l comment_28504 Moją biologia A i tak poźniej na tych studiach naprawdę chemia ma małe zastosowanie Zgłoszenie
Napisano 2 Grudzień 201312 l comment_28509 daj sobie spokój z Villem, chyba że rzeczywiście cokolwiek Ci ten podręcznik rozjaśnia. Naprawdę nie wiem, dlaczego wszyscy powtarzają, że to jest must have dla biolchemów. Nie wiem, co było moją mocniejszą stroną, z biologii, chemii i fizyki zawsze byłam dobra i rzadko miałam problemy. Zgłoszenie