Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co po Bio-Chem? Czyli najlepszy kierunek po tym profilu oraz perspektywy młodych lekarzy w PL

Featured Replies

Napisano

No nic, tylko się pochlastać. Ale uważnie- wszak narządów nam trzeba.

Kot, po co w ogóle poszedłeś na te studia, skoro to taka katorga?

• Odpowiedzi 144
  • Wyświetleń 122.7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jak się nie podoba, zawsze można zrezygnować. Więcej miejsca dla mnie.

• Ale to, że medycyna jest ciężką i niewdzięczną pracą chyba nie jest odkryciem sezonu? berbelek, nie rób z siebie zdziwionego życiem frustrata, ktory będąc na IV roku czuje się niespodziewanie oszukany

• Berbelek czytając tą twoją długą wypowiedź chciałem się zgodzić ale po tym jak przekroczyłem "połowę" straciłem tę chęć   Naprawdę sądzisz że bycie repciem jest lepsze niż przeciętnym lekarzem ?  

Napisano
  • Autor

Spokojnie :) Przecież nigdzie nie powiedziałem, że wybieram się na medycynę. 

Po prostu chciałem usłyszeć opinie tych którzy ten "wybór" mają za sobą, i są obeznani w tym temacie. Na razie pozostaje mi po prostu nauka a później to się "zobaczy".

Byłem też ciekaw co po tym "Bio-Chemie" jest wartościowego oprócz Stomy, Med i Farmacji. Ale jak widzę wielu wyborów nie ma. 

berbelek to mam rozumieć, że żałujesz swojego wyboru? A reszta; wybralibyście co innego, gdybyście mogli zacząć "jeszcze raz" i LO przeżyć raz jeszcze?  Ostatnio też wyczytałem, że "technik - farmaceuta" to zawód który ma powoli wymierać, i nie ma kto ich przyjmować na staż - to prawda czy kolejny internetowy kit?

Napisano

Ja żałuję. Inni jeszcze pożałują. Ja bym inaczej wybrał klasę profilową w LO. Niestety, jest to chore, że o swojej przyszłości decydujesz, kiedy gówno wiesz, zarówno o sobie jak i o świecie. Ale taki trend na specjalizacje, zawężanie, już od najmłodszych lat, od przedszkola już się ludzie ścigają.

A będąc w bio-chemie, nagle spostrzegłem tak jak ty teraz, że za dużo możliwości to nie ma ;)

Napisano
  • Autor

No tak, ale w końcu chyba cieszyłeś się jak dostałeś się na lekarski. 

Napisano

Kto by się nie cieszył. Dostać się na medycyną, taki PRESTYŻOWY KERUNEK? Dołączyć do takiej ELYTY?

Niestety ludzie, a szczególnie młodzi są głupi. Ja tu wyjątkiem nie jestem.

Napisano

Jak się nie podoba, zawsze można zrezygnować. Więcej miejsca dla mnie.

Napisano

To sama zrezygnuj. Znasz kogoś kto sam zrezygnował? Ja nie. Z medycyny się nie rezygnuje, dlatego już zawczasu ostrzegam, bo jak już się dostanie to będzie za późno.

Napisano

oka ja słowem nie wspomniałem o tym. O co ci chodzi? :)

Zawód lekarza ma swoje dobre i złe strony. Gdybym je znał wcześniej to pewnie szukałbym czegoś innego. Być może zdecydowałbym się na medycynę drugi raz.

Napisano
To sama zrezygnuj. Znasz kogoś kto sam zrezygnował? Ja nie. Z medycyny się nie rezygnuje, dlatego już zawczasu ostrzegam, bo jak już się dostanie to będzie za późno.

Ja znam ... kilkanaście osób zrezygnowało w Katowicach, Krakowie i tu u nas w Bydgoszczy.