Napisano 15 Marzec 201313 l comment_26373 Witam. Mam prosty problem - od lat byłem stomatologiem, ale w listopadzie doznałem trwałego uszkodzenia nerwu promieniowego w prawej ręce - co praktycznie uniemożliwia mi pracę w zawodzie. Zastanawiam się, czy istnieje możliwość zostania zwykłym lekarzem (nie stomatologiem) w trybie szybszym niż ukończenie pełnych 6 lat medycyny. Może istnieje taka możliwość poza granicami kraju? Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201313 l comment_26375 Sądzę, że zrekrutowanie się na studia na wydziale lekarskim, po skończonym Pańskim kierunku skutkowałoby rozpoczęciem studiów na któryś kolejny rok. Mylę się? Wiem, że koledzy, którzy kończyli dent, a teraz robią jeszcze lek, na pewno mają okrojony program, nie wiem tylko od którego roku zaczynają. Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201313 l comment_26376 Najlepiej takich informacji zasięgnąć w dziekanacie uczelni, która Cię interesuje. Wszystko zależy jak oni do tego podejdą. W każdym razie powodzenia! Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201313 l comment_26377 W normalnych, że tak to ujmę, warunkach ludzie będący na którymś tam roku stomatologii zaczynają lekarski od zera ale w Pana przypadku może warto wybrać się na rozmowę z dziekanem lekarskiego, który podejdzie do sytuacji indywidulanie i zaproponuje jakieś inne rozwiązanie niż całe 6 lat? Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201313 l comment_26378 Pracowałem w rekrutacji na mojej uczelni (Umed Łódź). Niestety nie ma takiej możliwości, żeby Pan teraz zaczął studia od innego niż pierwszy roku. Można napisać egzaminy wstępne (osoby ze starą maturą) i ewentualnie zacząć od nowa studia lekarskie. Myślę że na innych uczelniach też tak jest. Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201312 l comment_26380 Myślę, że warto uderzyć do macierzystej uczelni, a pod dostaniu się napisać podanie o ITS i podreptać do wykładowców czy zgodziliby się na przepisanie części przedmiotów. Raczej nie skróci to toku studiów, ale zawsze mniej zbędnej pracy. Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201312 l comment_26381 Ale naprawdę, wyobrażacie to sobie, że dojrzały człowiek teraz będzie znowu studiował przez 6 lat i kolejne lata robił specjalizację, a z czego się będzie utrzymywał? No nie brzmi to optymistycznie... może rzeczywiście uda się coś ugrać podczas indywidualnej rozmowy z dziekanem wydziału lekarskiego macierzystej uczelni. Zgłoszenie
Napisano 15 Marzec 201312 l comment_26382 Chyba będzie się trzeba wziąć za uczciwą robotę. Zgłoszenie
Napisano 16 Marzec 201312 l comment_26383 Chyba będzie się trzeba wziąć za uczciwą robotę. na kasie w biedronce najlepiej, prawda? Zgłoszenie