Napisano 10 Grudzień 201312 l comment_28583 Dobra, zejdźcie ze mnie z łaski swojej i uczcie się, z czego chcecie. Zgłoszenie
Napisano 16 Luty 201412 l comment_28985 Od tego roku w Lublinie obowiązuje Katzung. Ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym podręcznikiem? Jakieś wady, zalety? Zgłoszenie
Napisano 17 Luty 201412 l comment_28986 Przyłączam sie do pytania o Katzunga, konkretnie o polskie tłumaczenie Zgłoszenie
Napisano 17 Luty 201412 l comment_28990 My mieliśmy Katzunga i był całkiem, całkiem, chociaż czasem dużo lania wody, mało konkretów. Ale takie akapity można było pominąć. Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201412 l comment_29009 Osobiście wolałam Mutschlera, ale miałam tylko małego i tylko doczytywałam. Zgłoszenie
Napisano 18 Luty 201412 l comment_29010 W Katowicach usłyszałam, że w Polszcze dobrego podręcznika do farmakologii nie ma, ale najbliżej jest Korbut, bo dość nowy. Czy ktoś poza panem Żwirkiem miał do czynienia z tym podręcznikiem? Bo nie chcę kupować kota w worku, a może ktoś z UJ się wypowie Zgłoszenie
Napisano 19 Luty 201412 l comment_29012 O właśnie, Żwirek zrobił taką reklamę, że aż sam się zainteresowałem tą książką aczkolwiek wątpliwości mam duże. Jest ktoś kto korzystal z tego podręcznika? A i jeszcze mam takie pytanie jak ma się to co jest w Katzungu do naszych polskich realiów? Zgłoszenie
Napisano 19 Luty 201412 l comment_29018 Dziś u nas Profesor mówił, że książka mimo iż dwutomowa, to niestety nie ma w niej niektorych leków stosowanych w Polsce. Ale z tego co wiem, to problem nie tylko Katzunga ale i innych podręczników (patrz Mutschler, jak to wynika z tego wątku). Zgłoszenie
Napisano 19 Luty 201412 l comment_29019 Hmm bo właśnie waham się przed zakupem jakiejś książki i teraz jestem trochę w rozkroku między Katzungiem, Mutschlerem a ewentualnie Korbutem. A miałeś już okazję uczyć się z Katzunga? Jak wrażenia? Zgłoszenie