Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Dobra, zejdźcie ze mnie z łaski swojej i uczcie się, z czego chcecie.

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 105
  • Wyświetleń 140k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• W Kostowskim denerwujące jest to, że przebrniesz przez x stron o jakimś preparacie, żeby na koniec się dowiedzieć, że został wycofany z produkcji

• Mutschler - zwłaszcza nowe wydanie - może być (chociaz mozna ponarzekac na opis mechanizmow). Do powtórek polecam skrypty z mojej Alma mater - Cm UJ. Szczególnie niebieski - Farmakologia po prostu. Cz

• Ja korzystałem z Goodmana&Gilmana - jest to bardzo konkretny podręcznik. Przede wszystkim jest aktualny (w porównaniu do reszty na pewno najbardziej aktualny - obecne tłumaczenie na podstawie ksią

Napisano

Od tego roku w Lublinie obowiązuje Katzung. Ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym podręcznikiem? Jakieś wady, zalety?

Napisano

Przyłączam sie do pytania o Katzunga, konkretnie o polskie tłumaczenie

Napisano

My mieliśmy Katzunga i był całkiem, całkiem, chociaż czasem dużo lania wody, mało konkretów. Ale takie akapity można było pominąć.

Napisano

Osobiście wolałam Mutschlera, ale miałam tylko małego i tylko doczytywałam.

Napisano

W Katowicach usłyszałam, że w Polszcze dobrego podręcznika do farmakologii nie ma, ale najbliżej jest Korbut, bo dość nowy.

Czy ktoś poza panem Żwirkiem miał do czynienia z tym podręcznikiem? Bo nie chcę kupować kota w worku, a może ktoś z UJ się wypowie ;)

Napisano

O właśnie, Żwirek zrobił taką reklamę, że aż sam się zainteresowałem tą książką aczkolwiek wątpliwości mam duże. Jest ktoś kto korzystal z tego podręcznika? A i jeszcze mam takie pytanie jak ma się to co jest w Katzungu do naszych polskich realiów?

Napisano

Dziś u nas Profesor mówił, że książka mimo iż dwutomowa, to niestety nie ma w niej niektorych leków stosowanych w Polsce. Ale z tego co wiem, to problem nie tylko Katzunga ale i innych podręczników (patrz Mutschler, jak to wynika z tego wątku).

Napisano

Hmm bo właśnie waham się przed zakupem jakiejś książki i teraz jestem trochę w rozkroku między Katzungiem, Mutschlerem a ewentualnie Korbutem. A miałeś już okazję uczyć się z Katzunga? Jak wrażenia?