Napisano 21 Luty 201412 l comment_29044 Korbuta nigdy nie czytałam, więc się nie wypowiem, ale z dwóch pozostałych poleciłabym Mutschlera. Zgłoszenie
Napisano 1 Marzec 201412 l comment_29083 Ja się uczyłam z Mutschlera, a jak wyszedł Korbut, to i do niego zaglądałam. Osobiście polecam bardziej Korbuta - w miarę aktualny, fajnie się czyta i nie ma wzorów na całą stronę, jak to się zdarza w Mutschlerze. Mutschler też całkiem spoko, choć przyznam, że na temat niektórych leków jest w nim mniej, niż w podręcznikach dla pielęgniarek (Rajtar-Cynke - btw. fajne repetytorium). Zgłoszenie
Napisano 25 Kwiecień 201411 l comment_29510 U nas od tego roku Katzung jest obowiązkową pozycją, głównie (lub wyłącznie) dlatego, że jest najbardziej aktualny. Książka nie jest zła, ale tak jak pisali poprzednicy, zgłębianie wiedzy z farmy aż prosi się o doczytywanie dużego Szczeklika i Pharmindexu. Dużym minusem Katzunga są słabe ryciny (tak, wiem, że to akurat średnio istotny element książki, ale jednak Mutschlera czy G&G otwiera się z przyjemnością tylko dla tych ładnych schematów ) i beznadziejny, niedokładny spis treści, który uniemożliwia swobodne wyszukiwanie zagadnień. Poza tym nie ma wszystkiego, dlatego u nas seminaria są idealnym uzupełnieniem wiedzy. Zgłoszenie
Napisano 28 Marzec 201510 l comment_31038 Ja się uczę z Korbuta, krótko i na temat. Mam też Mutschlera 2 wyd. i czasem jest napisany niejasnym językiem, pomijam już pierdyliard wzorów i gabaryty książki. Może 3 wyd jest lepsze. Zgłoszenie
Napisano 16 Wrzesień 201510 l comment_31988 Hej Czy orientujecie się jak bardzo różni się wydanie 2 od 3 Mutschlera? Może ktoś jeszcze pokusi się o opinię Korbuta? Zgłoszenie
Napisano 1 Listopad 20178 l comment_34858 Słyszałam od kolegów rok wyżej, że teraz bardzo dobre do nauki jest wydanie II poprawione i uzupełnione "Farmakologii" Korbuta (2017). Ponoć najlepszy obecnie podręcznik z farmy na rynku polskim (student-friendly), choć jednocześnie zawarta jest w nim pełna wiedza i co ważne, dobrze wyjaśniona. Ładnie wydany, kolorowe i logiczne ryciny. Wkrótce sama się przekonam Zgłoszenie