Napisano 12 Październik 201213 l comment_24052 Nie reklama tyko dokładny opis książki - my w Krakowie mamy ją jako obowiązkową. I nie kpij z łaski swojej - parę postów wstecz kilku Kolegów i Koleżanek pytało się, czy jest jakiś polski podręcznik, który można mieć dla siebie nawet po zdaniu farmakologii. Więc chciałem im doradzić, żeby zamiast Kostowskiego, czy nawet Mutschlera sprawdzili nową książkę. Tyle. Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201213 l comment_24058 A czy można zobaczyć chociaż fragment rozdziału? Na stronie pzwl niektóre książki mają podgląd fragmentów, a farmakologia Korbuta nie. Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201213 l comment_24059 żwirku, spoko, nie rzucaj się popatrz jak to z zewnątrz wygląda - po kolei trzy posty wychwalające daną książkę, w dodatku konta nie mające zbyt wielu postów na tym forum, a Twój to już w ogóle pod niebiosa wysławia tą pozycję, kolorki nie kolorki... Podejrzliwość w tym narodzie jest chyba we krwi Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201213 l comment_24064 Na razie nie ma pdf-ów fragmentów tej książki. Idź do Księgarni Medycznej czy Naukowej i przeglądnij ją sobie. A napisałem o niej z kolorkami, bo się książką po prostu zachwyciłem i uważam, że na tym forum powinniśmy właśnie promować i chwalić książki "student friendly" Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201213 l comment_24066 sie kolega żwirek (czy kręci z muchomorkiem?) troche rozpędził... Książka ogólnie owszem o.k., ale ma też troche nierowności. bądzmy umiarkowani - na pewno powinna zastąpić starocie (Kostowski!) i "przegadane" tomiska, ale w niektorych rozdziałach przydały by sie jeszcze poszerzenia. Ale przy okazji nauczylem sie, ze Kacung pisze przez tz Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201213 l comment_24067 Czy ja dobrze czytam? Poszerzenia? To chyba nie student pisze, tylko ktoś z konkurencji P.S. Z muchomorkiem jesteśmy tylko przyjaciółmi (bez podtekstów) Zgłoszenie
Napisano 13 Listopad 201213 l comment_24434 A jakie na Waszych Uczelniach są obowiązujące obecnie podręczniki do nauki farmakologii na Wydziale Lekarskim? W Krakowie jest to nowy podręcznik pod red. R. Korbuta "Farmakologia", PZWL 2012 Zgłoszenie
Napisano 13 Listopad 201213 l comment_24436 We Wroclawiu z dwa lata temu zmieniono z Kostowskiego na duzego Mutschlera wyd. Medpharm. Mysle ze do tej pory on obowiazuje. Pozdrawiam! Zgłoszenie
Napisano 13 Listopad 201213 l comment_24448 W Łodzi na cywilu obecnie kompendium Mutschlera i podręcznik Goodmana. W zasadzie Goodman jest tym głównym, ale jest tak okrutnie beznadziejny, że wstyd wymieniać go na pierwszym miejscu. Zgłoszenie