Napisano 3 Czerwiec 201411 l comment_29683 Przed chwilą obejrzałem najnowszy film Wojtka Smarzowskiego - "Pod mocnym aniołem". O ile na sztuce się nie znam to film mogę polecić, bo trzyma poziom. Zainteresował mnie za to przedstawiony obraz alkoholika i ukazanie dna, które osiągnął. O ile w innych filmach to chlanie było w pewien sposób romantyczne, dekadenckie, podkreślające indywidualizm alkoholika, o tyle tutaj ukazane jest na poziomie fizjologicznym, zarzygana pościel, obsrane spodnie, smród, wyniszczenie. Spotkaliście się z jakimiś interesującymi obrazami problemu alkoholowego w filmie? Zgłoszenie
Napisano 4 Czerwiec 201411 l comment_29691 Proponuję obejrzeć "Korkociąg" Marka Piwowskiego (krótkometrażowy dokument). Na długo zapada w pamięć. Zgłoszenie
Napisano 23 Grudzień 201411 l comment_30554 film oglądałem jak tylko pojawił się w kinach, naprawdę dobry film, wart oglądnięcia od początku do końca.. Zgłoszenie
Napisano 22 Wrzesień 201510 l comment_32005 I ja również mogę dołączyć się do osób, które polecają film pod tytułem ' Pod nocnym aniołem '. Świetnie ukazany świat alkoholika, który daje bardzo dużo do myślenia. Myślę, czy ten film nie nadawał by się na terapię uzależnień? Co myślicie? Czy jeżeli pokazęmy ten film osobie chorej na alkoholizm, to coś zmieni w jego poglądzie? Jest szansa na to, że przestanie pić? Tak, czy siak polecam każdemu. Zgłoszenie