Napisano 10 Wrzesień 201411 l comment_30124 Ogłoszono listę rezydentur w sesji jesień 2014 LINK: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/komunikat-2500-miejsc-rezydenckich-dla-lekarzy-i-lekarzy-dentystow-w-jesiennym-postepowaniu-kwalifikacyjnym Jakie są Wasze odczucia? Zaskoczeni czy przewidywania się spełniły? Zachęcam do dyskusji! Zgłoszenie
Napisano 10 Wrzesień 201411 l comment_30127 Nie no np w łódzkim to 50 parę to pedy i anestezjo a reszta od 1 do 3 miejsc na specke... Żal.. Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201411 l comment_30128 Co tu komentować... niestety nie dziwi mnie to, bo nic już mnie nie zdziwi. Zgłoszenie
Napisano 11 Wrzesień 201411 l comment_30130 Mnie zastanawia jedna rzecz, czy rzeczywiście jest tak wielkie zapotrzebowanie na anestezjologów i ortopedów, bo miejsc jest dużo, praktycznie, w każdym województwie. I czemu tak śmieszne ilość rezydentur są np: z chirurgii ogólnej, w której jest ogromna luka pokoleniowa czy z radiologii? Czy w ogóle ktokolwiek bada zapotrzebowanie pod kątem konkretnych specjalności... Bo niedługo na jednego pacjenta będzie przypadało 3 anestezjologów i 2 ortopedów. Chyba, że ja się mylę i braki rzeczywiście są? Wie ktoś jak to wygląda w rzeczywistości? Zgłoszenie
Napisano 12 Wrzesień 201411 l comment_30134 Ilość miejsc jest obraźliwie mała, tak jak poprzednicy pisali, w systemie 0-1, z wyłączeniem interny i pediatrii, a niby idziemy w kierunku większej specjalizacji lekarzy. Zastanawia mnie natomiast fakt, że na stronie urzędów (np. w pomorskim) jest bardzo dużo wolnych miejsc szkoleniowych, które w ogóle się nie zapełniają. Wie ktoś co jest przyczyną takiego stanu? Zgłoszenie
Napisano 24 Wrzesień 201411 l comment_30182 Ja się zastanawiam po jaką cholerę wprowadzili wielkie moduły, skoro dalej na gastro czy diabetologię jest w porywach 1 miejsce Zgłoszenie
Napisano 25 Wrzesień 201411 l comment_30184 Gdy patrzę na te listy to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Czy naprawdę dostanie się na wymarzoną speckę jest cudem? Naprawdę trzeba brać co dają i myśleć "jakoś to będzie"? Naprawdę należy jechać na drugi koniec Polski by mieć jakieś szanse na zrobienie jakiejkolwiek specjalizacji? To jest rzeczywistość czy to ja jestem jakimś czarnowidzem? Nie wiem, nie rozumiem, nie ogarniam tego syfu... Zgłoszenie
Napisano 25 Wrzesień 201411 l comment_30186 Nie żebym był Korwinistą, ale w ogóle centralne planowanie tego ile ma być lekarzy w danej specjalizacji zakrawa o kpinę. Myślałem że komuna upadła. Nie lepiej żeby rynek to regulował? Zgłoszenie
Napisano 26 Wrzesień 201411 l comment_30189 HAHHAHAHA jak już się dostaniesz na speckę to zmienisz zdanie HAHAHAHA Zgłoszenie