Napisano 16 Październik 201114 l comment_4177 Kokota bardzo dobrze się czyta(niektórzy mówią,że jak powieść Jak dla mnie Szczeklik jest najbardziej konkretny,ale wciąż zbyt obszerny jeżeli chodzi o naukę na studiach za to idealny na specjalizację.Dla odmiany można również sięgnąć do serii Davidsona,bo jest bogata w zdjęcia i schematy. Zgłoszenie
Napisano 16 Październik 201114 l comment_4191 A my lubimy pytać studentów o to czego w tym małym wydaniu nie ma Ekhm, taaaaak już się z tym spotkałam, że pan Prof. zapytał o tę różnicę w leczeniu cukrzycy, a właściwie o ten lek, jaki jest w 2010 a nie ma go jeszcze w 2009. Na egzaminie Zgłoszenie
Napisano 17 Październik 201114 l comment_4235 Kokota bardzo dobrze się czyta(niektórzy mówią,że jak powieść Kokot rzeczywiście przypomina powieść, gorzej jeśli trzeba z niego wyciągnąć konkretne info na jakiś temat. Czasami człowiek przeczytał i miał taką samą wiedzę jak przed przeczytaniem. Zgłoszenie
Napisano 4 Listopad 201114 l comment_4675 Cześć. A co sądzicie o Davidsonie? Mieliście do czynienia z tym podręcznikiem? Jak można go porównać do Szczeklika? Zgłoszenie
Napisano 12 Listopad 201114 l comment_4769 Szczeklik jest absolutnie fatalnym podręcznikiem dla studenta. To podręcznik typowo specjalizacyjny i wielkim absurdem jest zmuszania studentów do nauki z niego. Davidson zdecydowanie polecam ...najbardziej sensowny podręcznik do CW Zgłoszenie
Napisano 12 Listopad 201114 l comment_4772 wprawdzie mam na razie propedeutykę interny, ale asystenci polecali nam zaopatrzyć się powoli w Davidsona -uczy myślenia i oczywiście małego szczeklika Zgłoszenie
Napisano 12 Październik 201213 l comment_24053 Opłaca się kupować najnowszego Szczeklika? Czy równie dobrze wystarczy 2011? Zgłoszenie
Napisano 28 Styczeń 201313 l comment_25553 A ja mam trochę nietypowe pytanie... Jestem w posiadaniu "małego Szczeklika" z 2010 r. - chciałem "unowocześnić" swoje zasoby książkowe i zaopatrzyć się w najnowszego Szczeklika. Zastanawiam się jednak nad dwiema opcjami... Czy uważacie, że lepiej jest wydać 220 zł za nowe wydanie dużego Szczeklika z 2012 r. w twardej oprawie, czy też może lepiej wydać 350 zł za nowe wydanie dużego Szczeklika z 2012 r. (chyba jednak w miękkiej oprawie), małego Szczeklika z tego samego roku i dostęp do empendium? Zgłoszenie
Napisano 28 Styczeń 201313 l comment_25558 Jeśli masz możliwość to pogadaj z jakimiś znajomymi lekarzami czy nie mają którejś prenumeraty z medycyny praktycznej. Jeśli mają to możesz ich poprosić by zamówili dla Ciebie Szczeklika i w ten sposób zapłacisz tylko 120zł Ja tak zrobiłem na praktykach w przychodni i lekarz, którego dopiero poznałem, nie miał z tym żadnych problemów Zgłoszenie
Napisano 28 Styczeń 201313 l comment_25561 a ja polecam internetowe wydanie - empendium - mam tu poręczniki, listę leków, dostęp do czasopism oraz program gabinet z wyszukiwarką ICD 10. Plus małą wersję empendium na tableta. w ramach prenumeraty i empendium mam komputerowy dostęp do 4 książek - Interny Szczeklika, Kardiologii, Hipertensjologii oraz Chirurgii! Ponadto w wydaniu cyfrowym mam atlas hematologii, atlas echo serca, atlas rtg i bodajże jeszcze atlas koronarografii. Możliwość oglądania filmików i dużej ilości rycin to duża przewaga ten wersji! Mam tez automatyczne aktualizacje listy leków Zgłoszenie