Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

MedFor.me - Medycyna. AI. Obiektywnie

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Co do lumpeksów z używaną odzieżą roboczą - we Wrocu się taki znajduje przy ul. Sępa-Szarzyńskiego. Tani i można znaleźć rzeczy w naprawdę dobrym stanie. Tylko, że jest problem z małymi rozmiarami, bo to są ciuchy z Niemiec ;p

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 30.1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• dr Mateusz Palczewski
    dr Mateusz Palczewski

vebus zgadza się! meomartino, kilka dni temu tamtędy przejeżdzałem i lumpex jest otwarty a w drzwiach nawet stoi manekin z fartuchem Dla zainteresowanych - ul. Piastowska odchodzi delikatnie na p

Napisano

A co do niespieralnych plam z krwi - próbowałaś namoczyć w wodzie utlenionej? Nie wiem jak stare plamy, ale ja krew zmywałem właśnie wodą utlenioną i schodziło ładnie.

Napisano

Mój niedopasowany komplet kupiłam właśnie na uniformex.pl - jakość dobra, ale rozmiar nie dla długonogich niestety.A zamawianie ze Stanów wydaje mi się za drogie na studencką kieszeń. To podsunęło mi pomysł, że mogę poszukać kompletu w Anglii. W każdym sklepie z odzieżą mają spodnie w wersji short, regular i long, więc może i w medycznych tak będzie? :) Plus taki, że ma mi kto przywieźć rzeczy bez opłaty.

Co do wody utlenionej na plamy z krwi - nie, nie próbowałam, nawet nie pomyślałam że tak się da. Dziękuję, skorzystam z rady i dam znać, jak wyszło.

Napisano

W Anglii właśnie też trudno dostać, dlatego musiała zamawiać w stanach no ale może Tobie uda się takie znaleźć jak tak to podaj mi później stronę, proszę.

No i jeszcze jeden problem z odzieżą medyczną w Anglii jest taki, że jest kiepskiej jakości.

Napisano

NIegdzie nie widziałam kompletów ze spodniami dłuższymi niż norma :(

Znalazłam w necie firmę (novamed.pl), która robi spodnie w różnych wersjach długości. Przy rozmiarach są w nawiasach litery, oznaczające długość, np. rozmiar M (T) - oznacza medium tall, "wysokie" M. W mailu od przedstawiciela firmy dostałam informację: "Spodnie medyczne z oferty katalogowej firmy Landau w rozmiarze dla osób wysokich posiadają wewnętrzną długość nogawki maksymalnie do 85 cm." Szkoda tylko, że nie wiadomo, co dokładnie oznacza DO 85 cm ;)

Wiem też, że spodnie Tall robi firma Cherokee. W USA łatwe do zdobycia. Napisałam do jednej z polskich firm, która w sklepie internetowym ma spodnie tej firmy, czy posiadają też wersję T, ale nie dostałam odpowiedzi. T to ok. 81,3 cm.

med-service.pl ma dostępne spodnie z nogawką 84 cm. Jest też opcja niestandardowa - podaje się wymiary przy zamówieniu i szyją na wymiar (za dopłatą 20 zł).

W Wielkiej Brytanii znalazłam np. to: http://www.alexandra.co.uk/smart-scrub-trousers-169873.html#.UxIafPm63ng 36 cali, czyli 91 cm oraz

http://www.grahamegardner.co.uk/ tu przy wyborze spodni z lewej można kliknąć "narrow by fit" i wybrać długość nogawki jako kryterium wyszukiwania.

Szukam dalej :)

• 4 weeks later...
Napisano

Jeśli chodzi o uniformix to uważajcie z odplamianiem - na stażu moja bluza została obsikana przez noworodka, zrobiły się plamy, których nie usunąłem odrazu i niestety się odbarwiło :/

• 5 months later...
Napisano

Ostatnio dostałem fartuch (bluzę) firmy Eldan, dobrze się nosi, porządnie zrobione.

• 5 months later...
Napisano

Szukajcie na olx czasem coś taniego i nowego się znajdzie.

• 1 month later...