Napisano 25 Lipiec 201213 l comment_23220 Teoretycznie w Olsztynie chemia nie jest wymagana - wybierasz 3 przedmioty spośród: biologia, chemia, fizyka, matematyka. Wynik z poziomu rozszerzonego jest mnożony razy 2, co zwiększa szanse na dostanie się. Obstawiam, że próg będzie zbliżony do zeszłorocznego, może ciut niższy. Fizyka rozszerzona była podobno trudniejsza, zaś matematyka rozszerzona - łatwiejsza niż rok temu. Zwiększa się też liczba miejsc z 80 do 100, co może skutkować obniżeniem progu. Czy to znaczy, że do Olsztyna nie są konieczne wszystkie trzy przedmioty na poziomie rozszerzonym? Tzn. Czy moje podanie będzie brane pod uwagę z rozszerzoną biologią i chemią oraz podstawową matematyką? Zgłoszenie
Napisano 2 Wrzesień 201213 l comment_23498 Hah. Miałem 185 i wybrałem Bydgoszcz. Bo tu mieszkam, bo jest taniej, bo są b. dobre opinie, bo uczelnia się szybko rozwija, bo jest przyjemny klimat, bo jest motywacja do nauki i mógłbym jeszcze wiele takich powodów wymieniać. Co do progów punktowych. Sugeruje on nie o jakości studentów. (To co że ktoś się wrył na maturę i miał choćby 190, jak na anacie mu nie idzie i jakoś nie podchodzi mu medycyna (poszedł bo miał taaaaki wynik i szkody by go zmarnować...), ta persona zdecydowanie zawyża próg ) Ale bardziej o modzie i prestiżu danej uczelni Zgłoszenie
Napisano 19 Listopad 201213 l comment_24524 Teoretycznie w Olsztynie chemia nie jest wymagana - wybierasz 3 przedmioty spośród: biologia, chemia, fizyka, matematyka. Wynik z poziomu rozszerzonego jest mnożony razy 2, co zwiększa szanse na dostanie się. Obstawiam, że próg będzie zbliżony do zeszłorocznego, może ciut niższy. Fizyka rozszerzona była podobno trudniejsza, zaś matematyka rozszerzona - łatwiejsza niż rok temu. Zwiększa się też liczba miejsc z 80 do 100, co może skutkować obniżeniem progu. Czy to znaczy, że do Olsztyna nie są konieczne wszystkie trzy przedmioty na poziomie rozszerzonym? Tzn. Czy moje podanie będzie brane pod uwagę z rozszerzoną biologią i chemią oraz podstawową matematyką? Można i tak, ale wtedy szanse na dostanie się są żadne. Zgłoszenie
Napisano 9 Czerwiec 201312 l comment_27213 Czy mogę jednocześnie aplikować do Zabrza i do Katowic? Zgłoszenie
Napisano 9 Czerwiec 201312 l comment_27214 Z tego co mi sie wydaje to aplikujac na SUM automatycznie aplikujesz do katowic i zabrza. Zgłoszenie
Napisano 9 Czerwiec 201312 l comment_27220 A tak na prawdę to wszędzie się nauczysz tyle ile będziesz korzystał. Jeśli nic się nie robi, nic się nie umie Zgłoszenie
Napisano 10 Czerwiec 201312 l comment_27226 Składając papiery na SUM wybierasz wydział preferowany kato lub zabrze, lista jest jedna mogą cię przerzucić z kato do zabrza i odwrotnie Zgłoszenie
Napisano 10 Czerwiec 201312 l comment_27229 Zapraszam do Katowic. Wszyscy będą odradzać, a ja mówie, że wcale nie tak źle. Nie świrujcie jak was przerzucą na Katosy Zgłoszenie
Napisano 14 Lipiec 201312 l comment_27417 istotna informacja, wymagająca zaktualizowania tabelki - od rekrutacji 2014 do Wrocławia fizyka jest wymienna z matematyką na poziomie podstawowym, co znacząco zmieni progi (chyba większość preferuję podstawę z matematyki...) Zgłoszenie
Napisano 14 Lipiec 201312 l comment_27418 dokładnie jest tak, że będzie fizyka lub matematyka na poziomie podstawowym lub rozszerzonym, już o tym pisali na forum tutaj Zgłoszenie