Napisano 5 Kwiecień 201411 l comment_29419 Nie pamiętam, ale chyba jednak nie. Wydaje mi się że ta formułka jest obowiązkowa tylko dla preparatów zarejestrowanych jako lek. Zgłoszenie
Napisano 5 Kwiecień 201411 l comment_29420 Niby ta hemopatia to taka pseudonauka, a ile znanych leków opisywanych w podręcznikach i powszechnie używanych ma niewiele większą skuteczność od placebo? Zgłoszenie
Napisano 5 Kwiecień 201411 l comment_29422 no właśnie, sam o tym pisałem, więc ludzie się tu niektórzy podniecają a potem jako dorosłe doktory masowo piszą ludziom na wszystko antybiotyki oraz leki, które nie działają typu nootropy. Sorry - czuję hipokryzję. Zgłoszenie
Napisano 5 Kwiecień 201411 l comment_29423 a ja nie piszę ani homeopatii ani leków które nie działają typu nootropy, flebotropy, pentoksyfiliny, indapamidy, nifuroksazydy itp. gówna. Antybiotyki tylko w przypadkach koniecznych - np w przypadku zapalenia gardła na podstawie skali Centora-McIssaca. I jestem konsekwentny i cały czas podtrzymuję to co pisałem. Zgłoszenie
Napisano 5 Kwiecień 201411 l comment_29424 Kot - recept oficjalnie to jeszcze nie piszesz jakby. CO do wymienionych leków zwłaszcza indapamidu nie będę dyskutował. Zgłoszenie
Napisano 5 Kwiecień 201411 l comment_29425 skąd wiesz, że nie piszę? ;P Nie podbijam się tylko Zgłoszenie
Napisano 7 Kwiecień 201411 l comment_29437 http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15754846,Homeopatia_bedzie_kierunkiem_na_uniwersytecie_medycznym_.html#BoxWiadTxt Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201411 l comment_29492 pytałam o tę formułkę, bo pewnie ludzie nie zwracają na to większej uwagi, ale my chyba tak i wiemy, że skoro jej nie ma, to nie lek, a homeopatia, suplement diety albo inny crapik. Niemniej, skoro już sobie offtopujemy, to mam pytanie, może i głupie, ale mam nadzieję, że koledzy starsi o 3 lata od nas mi to rozjaśnią. Skąd wiecie, że ww leki przez Kota nie działają? Bo w książkach do farmy tego nie piszą. Czy to doświadczenie z interny na przykład z późniejszych lat nauki czy może już ze stażu? Może z praktyk, wolontariatu na oddziale? Miliard nauki, a potem nijak ma sie to do rzeczywistości... Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201411 l comment_29493 Niektóre rzeczy są w książkach od farmy Mutschler raczej jednoznacznie pisze o homeopatii, a jeśli chodzi o wypisane przez Kota leki, to akurat pamiętam, że wspominał, że skuteczność pentoksyfiliny jest dyskusyjna, o innych może też coś by się znalazło. Zgłoszenie
Napisano 13 Kwiecień 201411 l comment_29494 O nootropach rozmawialiśmy przy okazji otępienia na neurologi, pani doktor była bardzo sceptyczna "Może duże dawki piracetamu w bardzo łagodnych postaciach typu MCI ale też nie bardzo, na ogół przepisuje tego typu rzeczy przy okazji konsultacji na kardiologi u pacjentów po NZK tak na wszelki wypadek " Zgłoszenie