Napisano 19 Maj 201312 l comment_27054 zgaduję, że rzeczywistość nie przystawała do serialowych kreacji i wyidealizowanych wyobrażeń xD Zgłoszenie
Napisano 20 Maj 201312 l comment_27070 odradzam medycyne mówi to osoba w trakcie stażu, a nie po 10-letniej praktyce. Chyba trochę za wcześnie na takie stawianie sprawy. Zgłoszenie
Napisano 21 Maj 201312 l comment_27076 A ja z kolei serdecznie polecam. To jest wspaniała sprawa. Jeżeli to jest to co chcecie robić w życiu to będziecie się świetnie realizował. A jeśli ktoś szedł na medycynę tylko dla kasy, prestiżu albo pod czyjąś presją i się minął z powołaniem to nic dziwnego że raz dwa się wypali i będzie całe życie sfrustrowany. Też jestem w trakcie stażu ale uważam że medycyna to była najlepsza decyzja jaką w życiu podjąłem i nie wyobrażam sobie żebym mógł robić cokolwiek innego. Jak ktoś chce sobie znaleźć powód do narzekania to zawsze go znajdzie - najszczersze wyrazy współczucia dla tych ludzi. Zgłoszenie
Napisano 21 Październik 201312 l comment_28134 Super! Oby coraz więcej było takich lekarzy z powołania, którzy naprawdę chcą pomagać swoim pacjentom, a nie takich, którzy traktują ludzi bezosobowo, jak chodzące przypadki chorobowe Zgłoszenie
Napisano 21 Październik 201312 l comment_28148 Oby jak najwięcej lekarzy z odpowiednio twardą dupą Zgłoszenie
Napisano 22 Październik 201312 l comment_28153 Twarda dupa przydaje się w medycynie w dwójnasób. Najpierw na studiach, żeby wysiedzieć te wszystkie nudne seminaria, a potem w domu ślęczeć nad książkami. A potem w pracy w bardziej metaforycznym sensie Zgłoszenie