Napisano 7 Grudzień 201312 l comment_28546 Przypomnę, że jednak jest polski, nierozwlekły i bardzo inteligentnie napisany podręcznik: "Farmakologia" Korbuta, PZWL 2012. Zachęcam choćby do przejrzenia w księgarni. Korbut, z tego co widziałam, to streszczenie Kostowskiego, z delikatnie zredukowaną ilością opowieści dziwnej treści;) Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28547 Głupszej wypowiedzi dawno nie czytałem. Korbut "streszczeniem Kostowskiego"? Czy Ty przejrzałaś porządnie Korbuta? Czy w ogóle miałaś go w ręku? Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28548 Owszem, nawet uczyłam się chwilę z niego. Z niego i jeszcze z paru innych podręczników do farmy - Mutschlera, Rang&Dale'a, Goodmana + pharmindex. I prawdę powiedziawszy, Korbut bynajmniej Biblią farmakologii nie jest Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28549 Uczyłaś się i nie dostrzegłaś żadnej różnicy jakościowej między nim a Kostowskim? Kiepsko, bardzo kiepsko. P.S. Chcesz Biblii - to czytaj Goodmana i Gilmana. Ale czy o tym dyskutujemy? Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28552 Uczyłaś się i nie dostrzegłaś żadnej różnicy jakościowej między nim a Kostowskim? Kiepsko, bardzo kiepsko. P.S. Chcesz Biblii - to czytaj Goodmana i Gilmana. Ale czy o tym dyskutujemy? A czy Tobie ktoś płaci za robienie reklamy i zachwalanie Korbuta? Bo 15/21 Twoich postów są peanami na cześć tego przeciętnego PZWLowskiego wydawnictwa. I chyba nie tylko ja mam takie wrażenie ^^ Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28553 Nie, po prostu uczę się z Korbuta i stwierdzenia typu "streszczenie Kostowskiego" mocno mnie denerwują - bo są po prostu głupie. Powinniśmy choć trochę docenić, gdy piszący starają się wyjść poza "standardy polskie": jeden wielki "kallus" bez ładu i składu, żadnej odwagi do skrótu, podsumowania. A taki trud widać u Korbuta. Dlatego nazywanie go "skrótem Kostowskiego" (symbolu wszystkiego, co najgorsze) uwłacza po prostu inteligencji czytającego i właśnie jest objawem braku docenienia przez autorów przynajmniej próby wyjścia z "błędnego koła" polskich podręczników. Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28555 Jesteś członkiem rodziny Korbuta? :> a może płacą Ci za to? Bo pierwszy raz w życiu widzę by ktoś tak zaciekle bronił jakiegoś PODRĘCZNIKA i to jeszcze do FARMAKOLOGII. Świat się kończy xD Zgłoszenie
Napisano 8 Grudzień 201312 l comment_28557 dobrze że linka do strony pzwl nie zamieścił w profilu ;P btw. G&G is the best! ))) Zgłoszenie
Napisano 9 Grudzień 201312 l comment_28577 Kot, nieprawda G&G is the worst żwirek, a Ty jak rozumiem najpierw przeczytałeś Kostowskiego, a potem Korbuta i stwierdziłeś, że to zupełnie różne książki? Zresztą Kostowski "symbolem wszystkiego co najgorsze" - ja wiem, mnie tam się nawet nie najgorzej go czytało fakt, że może wiedza z niego nie jest najnowsza, ale ciekawe, z której książki jest (nie, nie mów, sama zgadnę - z Korbuta ) Zgłoszenie