Napisano 2 Grudzień 201312 l comment_28510 Znaczy ja problemów nie miałem ale bardziej lubiłem biologię i z niej mam lepszy wynik. Villego nie posiadałem Zgłoszenie
Napisano 2 Grudzień 201312 l comment_28514 Też nie rozumiem dlaczego wszyscy mają takie parcie na Villego. Zupełnie zbędna kobyła. Ja tam lubiłem podręczniki Lewińskiego - mniejsze objętościowo a super się czytało i łatwo do głowy wchodziło. A i trochę szerzej niż Operon obejmował zagadnienia. Zgłoszenie
Napisano 2 Grudzień 201312 l comment_28517 Dla mnie wsip plus operon były wystarczające, razem z wiedzą z lekcji. Z chemii tylko operon i jeszcze lepiej mi poszła. Ville raczej dla pasjonatów, ale nie kombinować z nim pod maturę, bo można się przejechać. Zgłoszenie
Napisano 3 Grudzień 201312 l comment_28523 A przecież Lewiński to jeden z autorów operonowych biologii, wypuścił też swoje autorskie podręczniki? Nie wiedziałam nawet... Od kilku lat udzielam korepetycji maturzystom i wszyscy uczą się z operonu biologii, a z chemii podręczniki nowej ery+zbiór zadań pazdro, do tego z biol i chem zbiory Witowskiego i jazda to najlepszy zestaw do przygotowań do matury. Jeśli ktoś ma możliwość, to polecam też podręcznik Pazdry, o ten: http://ecsmedia.pl/c/podstawy-chemii-dla-kandydatow-na-wyzsze-uczelnie-b-iext22366308.jpg i oczywiście arkusze, arkusze i jeszcze raz arkusze. Zgłoszenie
Napisano 4 Grudzień 201312 l comment_28528 Jak dla mnie z chemii najlepszy jest Rożak Plus zbiory zadań oczywiście i arkusze. Zgłoszenie
Napisano 5 Grudzień 201312 l comment_28531 A ja uważam, że do matury z biologii faktyczna wiedza jest rzeczą marginalną, bo te arkusze nie sprawdzają wiadomości tylko umiejętność odpowiedniego ich rozwiązania i czytanie Villego i innych tomideł nie przybliży Was do zdania +/- na 90%. Arkusze, arkusze i jeszcze raz arkusze. Co do chemii to po prostu trzeba ją porządnie umieć. Ja polecam przerobić wszerz i wzdłuż zbiory Pazdry i Operonu, a indeks będzie wasz;) Zgłoszenie
Napisano 9 Grudzień 201312 l comment_28565 Moją biologia A i tak poźniej na tych studiach naprawdę chemia ma małe zastosowanie Słyszałem, że chemia na studiach to koszmar. Jaka jest prawda? Zgłoszenie